Rólunk

TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS

A Sungrow Power termékei a minőséget és megbízhatóságot jelentik már több mint 20 éve. A márka története Kínában kezdődött, mikor Prof. Cao Renxiannak, a Hefei Műszaki Egyetem tanárának tudomására jutott, hogy Kína nyugati vidékein nem megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre villamos-energia. Így 1997-ben felhagyott az egyetemi oktatással, és megalapította a Sungrow Supply Co. vállalatot.

Prof. Cao Renxian fejleszteni akarta a villamos-energia hálózatot, biztosítani kívánta a szükséges energiamennyiséget, ezáltal lehetővé téve a folyamatos gazdasági fejlődést Kína nyugati térségében. Ahelyett, hogy kizárólag a gazdasági növekedésre fókuszált volna, megújuló energiaforrásokra alapozva a fenntartható fejlődést választotta.
A Sungrow első ügyfele egy vasúti hálózat zavartalan működése érdekében rendelt napelemes rendszert. Ennek eredményeként a vállalat bevétele 1998-ban elérte a 87.000 dollárt.
Miután sikeresen teljesítették az első tesztrendelést, egyre több megkeresés érkezett, az üzlet virágozni kezdett. A sikerhez hozzátartozik, hogy a napelemes technológia ideje épp ekkor érkezett el.

 

AZ HAZAI FORGALMAZÓ:

VERTESZ Elektronika Kft.

Napjainkban a Sungrow több mint 1.5 milliárd dolláros vállalat (globális árbevétel 2018-ban). A siker záloga a folyamatos fejlesztés. Az iparág vezető laboratóriumai a cég tulajdonában vannak, az alkalmazottak 40%-a a kutatás & fejlesztés területén dolgozik. A Sungrow ma a legprofitábilisabb inverter gyártó a piacon, egyedüli, aki 100% hitelképességgel rendelkezik, egyben piaci részesedése elérte a 22%-ot – ezzel második helyen áll a világpiacon, mely pozíciót 2015 óta őriz. Ez a háttér a hosszú távú biztonság záloga, mely egy 30 évre szóló befektetésnél kulcsfontosságú. A Sungrow nem fog eltűnni 3 év múlva. Ezért döntött a Sungrow inverterei mellett a hazai forgalmazó, a VERTESZ Elektronika.

A VERTESZ és a Sungrow első közös bemutatkozása 2021. november 17-én az Óbudai Egyetemen a XII. Szolár Konferencia – Szakmai és Befektetői Workshop c. rendezvényen, ahol az elsődleges cél a bemutatkozás mellett, az ismeretátadás és a kapcsolatok elmélyítése volt.

Flamich Péter ügyvezető előadásában bemuttatta a Vertesz Elektronika Kft. jelenlegi fellállását, és  tevékenységét. Társelőadója Eleonora Potestio, a Sungrow Deutschland GmbH, termék menedzsere, aki angol nyelvű előadásában a Sungrow invertereit mutatta be.

Összeállításunkat itt tudják megtekinteni:

AZ IMPORTŐR:

Solaris EPC Kft.

A Solaris EPC Kft. 2008 óta van jelen az építőiparban, a cégcsoport által végzett nagyszámú erőműi fejlesztés-kivitelezés munkák lehetővé tették a közvetlen gyártói beszerzést a nagy volumenre való tekintettel.

Így számos nagynevű gyártónak lehetünk közvetlen partnere és részesülhetünk mennyiségi kedvezményekben, ezért döntöttünk úgy, hogy ezeket elérhetővé tesszük partnereink számára. Inverterben a Sungrow mellett tettük le a voksunkat, mivel a legnagyobbak és legtapasztaltabbak egyike a világon – ahogy a fent említett számok is bizonyítják. Cégünk, a KRS Invest a Sungrow magyarországi szerződött disztribútora és szervizpartnere.

A cégcsoportról további információt a gombra kattintva, a VERTESZ Elektronika oldalán olvashat.